KAHRAMANMARAŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 Yılı Emeklilik İşlemleri

2022 Yılı Emeklilik İşlemleri

 

2022 yılı emeklilik dönemi içerisinde ilçenize bağlı okul ve kurumlardan emekliye sevk edilecek idareci ve öğretmenlerin emeklilik işlemlerinde ve emeklilik belgesinin düzenlenmesinde; aşağıda belirtilen konulara dikkat edilmesini ve emeklilik işlemleri esnasında ilgi emirde belirtilen genelgeye göre hareket edilmesini, aşağıda belirtilen şartlarda düzenlenmeyen emeklilik belgelerinin işleme alınamayacağının bilinmesi hususunda gereğini ve yazımızın ilçenize bağlı tüm okul ve kurumlara duyurulmasını rica ederim.  

ISTEKLE EMEKLILIKTE ISTENEN EVRAKLAR VE DIKKAT EDILECEK HUSUSLAR:

1)- İstekle emeklilik islemleri Eğitim Öğretim sınıfında 16 Mayıs 2022 - 17 Haziran 2022 tarihleri arası yapılacak, en geç 29.07.2022 tarihinde ilişik kesilecektir.

2) - Duyuru ( http://kmaras.meb.gov.tr ) web adresinde yayınlanmıştır.

3) - Emeklilik isteğinde bulunanlardan istenen evraklar Ek-1'de belirtilmiştir.

4) - Okul ve/veya Kurumlar:

- İlgiliden temin edilen emeklilik müracaatı evraklarını kontrol ederek üst yazı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermeleri.

5) - İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri :

Emeklilik evrakları HİTAP kayıtları üzerinden Emekli Sandığına gönderildiğinden; Okul ve/veya kurumlardan gelen emeklilik basvurularını inceleyerek, özlük dosyaları Il Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmeyecek, MEBBİS ve HİTAP kayıtlarının ilgililerin özlük dosyasında bulunan bilgilere göre ilçeler tarafından (Askerlik, (yedeksubay, yedeksubay öğretmen, er öğretmen, er- erbaş vb.) ünvan, terfi, nakil, ek gösterge, hizmet, diger hizmet, egitim, açık süre bilgi baslıklarının) titizlikle kontrollerinin yapılarak, varsa eksiklikler tamamlandıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden onaylı 1 adet hizmet cetveli ve kontrolleri yapılmıs evraklar DYS sisteminden üst yazı ile, orjinal ıslak imzalı evraklar ise en kısa sürede Il Millî Eğitim Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Özlük Bölümüne gönderilecektir.

6)- Valilik Makamınca emekliliği onaylanan eğitim öğretim hizmetlerinde çalısanların görevden ayrılışları, 29 Temmuz 2022 tarihinden önce mutlaka sağlanacaktır. 29 Temmuz 2022 tarihinden sonra ayrılış yapılamayacağından emeklilik işlemleri iptal edilecektir.

7) - Yas Tahsisi var ise emeklilik yaş hesabında, 18 yaşını doldurduktan sonra yapılan yaş tashihleri geçerli sayılmayacak 18 yaşından önce yaş tashihine ait mahkeme kararı, ayrıca ad, soyad değisikliğine ait mahkeme kararı veya vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ibraz edilmesi.

8) - İlisiği kesilen idareci ve öğretmenlerin yolluk ve diğer ödemelerinin yapılabilmesi için okulu veya bağlı oldugu İlçe Milli Egitim Müdürlüğünce, Valilik Onayının fotokopisi, ayrılıs yazısı örneği, tebellüğ belgesi ve hizmet cetvelinin bir örneği ilgiliye verilecektir.

9)- Emekliye ayrılan personelin kurumdan almış olduğu personel kimlik kartını iade etmesi gerekmektedir. (emekli kimlik kartına ihtiyaç duyanlar, SGK dan baglantı evrakları geldiğinde, emekli oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edebilirler.)

10)-İcra borcu olanların, emekliliklerinin ilgili icra dairelerine kurumları tarafından bildirilmesi gerekmektedir.

EKLER :

1-EK-1 (yazı)

2-Emeklilik istek dilekçe örneği

3-Banka talep dilekçe örneği

 

Resmi Yazıya ulaşmak için lütfen bu bağlantıya tıklayınız

Fatih Mahallesi Osman Bey Caddesi No 13 İç Kapı No 02 46050 Onikişubat/Kahramanmaraş/TÜRKİYE - 0344 216 46 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.