KAHRAMANMARAŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı MEİS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı MEİS bilgilendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ başkanlığında M. Said Kırmacı toplantı salonunda yapıldı.
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı MEİS Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çolakkadı, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl MEBBİS Yöneticisi Cuma Karaca, İstatistik Bölüm Şefi Mustafa Esen, İstatistik Bölümü veri girişinden sorumlu Mehmet Ali Kabak ve okul müdürleri katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize, milletimize hayırlı olması, güzellikler getirmesi temennisi ile toplantını açılış konuşması yapıldı.

 

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Strateji Geliştirme Dairesi başkanlığı tarafından, özellikle yatırım programlarının oluşturulmasında sağlıklı ve doğru bilgilere ulaşılabilmesi için kurumlar tarafından her eğitim öğretim yılı başında sisteme girilen derslik sayıları, şube sayıları, öğrenci sayıları bilgilerinin büyük önem arz ettiği belirtildi.

 

Bu bilgiler her kurum türünde çeşitli ekranlar kullanılarak elektronik ortamda sisteme işlenmekte. Özellikle Devlete bağlı örgün eğitim kurumlarımızın derslik-şube ve öğrenci sayılarını e-okul yönetim ve bilgi sistemleri modülünden (e-okul) sisteme girerken doğru değerleri girmeleri, aynı binada eğitim öğretim faaliyetini sürdüren birden fazla kurum türünün bu bilgileri sisteme işlerken mükerrer kayıt girmemeleri büyük önem arz etmekte. İl-ilçe genelinde okul ya da derslik ihtiyacının doğru hesaplanabilmesi için, okul ihtiyacımızın, dolayısı ile okullaşma oranlarının doğru hesaplanabilmesi için bu bilgilerin doğruluğu son derece önemli.

 

İl MEBBİS Yöneticisi Cuma Karaca, İl ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri olarak almış olduğumuz raporlamalarda eksik veri girişi yapıldığı için sağlıklı sonuçlara ulaşılamadığını belirtti. Özellikle önümüzdeki günlerde yapılacak olan TEOG sınavında kullanılacak okul binalarındaki öğretim şekli-derslik sayısı ve öğrenci bilgilerine doğru bir şekilde ulaşarak bu sınavı sağlıklı biçimde yapılmasında bu bilgilerin önemli olduğu açıkladı. Kurumlarımızın gireceği bilgiler ışığında doğru veriler üretilerek bu sınavı başarı ile tamamlamak istiyoruz.

 

Örgün eğitim kurumlarımızın yanı sıra diğer yaygın eğitim kurumlarımız ve özel öğretim kurumlarımız da (Öğretmenevi, Halk Eğitimi Merkezi, Özel Okullar, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları, Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Eğitim Kurumları ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezleri gibi) e-yaygın modülü ve MEBBİS MEİS modülünü kullanarak eğitim imkânları ve bina bilgilerini sisteme doğru bilgiler girerek güncellemiş olacaklar. Bunların yanı sıra Taşımalı Eğitime tabi öğrenci bilgilerinin de ilgili modüllere işlenerek güncellenmesi istendi. E-Taşımalı modülünün değişen yeni ara yüzü ile taşıma merkezi olarak belirlenen okullarımızın puantaj bilgilerini zamanında siteme işlemesi gerekiyor.

 

Okullarla iletişim konusunda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olarak elektronik posta hesaplarının vaz geçilmez olduğu; bu nedenle de kurumlarımızın e-posta hesaplarını sürekli kontrol etmeleri ve posta kutularının kotaları dolmadan tedbirler almaları gerektiği vurgulandı. Okullarımızın vitrini durumundaki kurum WEB sayfalarının güncellenmesi istendi. Bu konuda başta okul müdürlüklerimiz olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize büyük işler düştüğü, kurumlarımızın şifre ve destek konusunda neler yapmaları gerektiği ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı.

 

Son olarak MEİS bilgi girişlerinin bir takvim doğrultusunda belirtilen süreler içinde girilmesi gerektiği vurgulandı. Buna göre kurumlarımızın veri girişinin 19 Kasım 2014 tarihi saat 17:00 ye kadar; ilçelerimizin onay ve takip işlemlerinin 20 Kasım 2014 tarihine kadar; İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin onay işlemlerinin onay ve kontrol sürecinin de 21 Kasım 2014 tarihine kadar süreceği belirtildi. 21 Kasım 2014 tarihinde sistemin kapatılarak veri aktarımın Bilgi İşlem Grup Başkanlığına yapılacağı, onaylanan bilgilerin 8 Aralık 2014 tarihinde derleneceği açıklandı. Tüm bu bilgiler ışığında da 2015 Şubat ayı gibi Adrese Dayalı Nüfus Sayım Sonuçlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması ile ilimizin okullaşma oranları ve bir anlamda eğitim karnemizin netlik kavuşacağı vurgulandı.

Fatih Mahallesi Osman Bey Caddesi No 13 İç Kapı No 02 46050 Onikişubat/Kahramanmaraş/TÜRKİYE - 0344 216 46 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.