KAHRAMANMARAŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “Maarif Müfettişleri Sene Başı Genel Kurul Toplantısı” Yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un katılımıyla yapılan, “Maarif Müfettişleri Sene Başı Genel Kurul Toplantısında” 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “Maarif Müfettişleri Sene Başı Genel Kurul Toplantısı” Yapıldı.

Açılış konuşmasında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olması, Kurban Bayramının kutlu olması, ülkemizin terör belasından kurtulması için iyi dilek ve temennilerde bulundu. Aziz şehitlerimizin bize bıraktığı güzel vatanımıza en güzel şekilde hizmet etmenin gururu ve onurunu sonsuza kadar bir nişane olarak taşıyacak Türk Milletinin her evladının vazifesini üstün bir görev anlayışı ile yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

 

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının, yönetici performans ve aday öğretmen değerlendirmeleri, dershane dönüşümleri,  inceleme-soruşturma açısından ülke gündemine bağlı olarak çok yoğun geçtiğini belirtti. Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde İl düzeyinde yapılan plan ve uygulamaların, bütün yönetim ve karar süreçlerinin birebir değerlendirmelerinin yapıldığı, Eğitim-Öğretimin bütün paydaşları ile yapılan istişareler ve toplantılarla İlimizin Eğitim-Öğretim başarısının istenen düzeye çıkarılabilmesi için yerel imkânlarının da işe koşulmaya çalışıldığı, bunların da semeresinin alınmaya başlandığı değerlendirmelerinde bulundu.

 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında, Maarif Müfettişlerinin Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin Kahramanmaraş İlinin en ücra köşelerinde Millî Eğitim uygulamalarının teftişi ve uygulayıcılarının gelişimine katkı sağlayacak, doğrudan Eğitim-Öğretim ve yönetim süreçlerinin bir paydaşı olduğunu dile getirdi. Değişen teftiş sistemi içerisinde oluşturulan usul ve esaslara göre Eğitim-Öğretim, yönetim açısından kurumların sağlıklı işlemesine daha fazla katkı sağlayacağına inandığını,  verimliliğin artırılması için Kahramanmaraş ölçeğinde neler yapılması gerektiğinden bahisle geliştirmeye yönelik gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.  Eğitim-Öğretimin İl bazında planlayıcı, uygulayıcı, karar alıcılar ve müfettişler ile birlikte üretilecek değerler ölçüsünde başarı yakalayacağız.” dedi

 

Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük; “Türk Eğitim Sisteminde Teftişin tarihine atıfla gelinen sürece bağlı olarak rehberlik ve teftiş anlayışının da değiştiğini, denetimin kendini değişen dünyanın yeni yaklaşımlarına göre yenilediğini, gerekli standartların belirlendiğini, teftiş usul ve esaslarının güncellenerek Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca tekrar yayınlandığını dile getirerek müfettişlerin çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili Bakanlıkta katıldığı toplantı ve seminerlerdeki paylaşımlarını aktardı.

 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında teftiş bölgelerinin taksiminin yapıldığı, grupların belirlendiği, üç yıllık planlamaya bağlı olarak yeni güncellemeler yapıldığı, bu yıl yapılacak çalışmalara bakıldığında geçen yıl gibi yoğun geçeceğini vurguladı. Bizlerin sorumluluklarının farkında işini profesyonelce yapmaya gayret eden fertler olarak gelişen ve değişen teftiş sistemin müfettişlere yüklediği görev ve sorumlulukların layıkıyla yerine getirileceğine inanıyorum.” dedi.

 

Toplantı; maarif müfettişlerinin karşılıklı, toplantı gündemine dair soru cevap şeklinde devam etti. 

 

Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcıları Orhan Yıldırım, Cengiz Doğan ve Maarif Müfettişleri katıldılar.

 

Fatih Mahallesi Osman Bey Caddesi No 13 İç Kapı No 02 46050 Onikişubat/Kahramanmaraş/TÜRKİYE - 0344 216 46 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.