“Çekirdekten Bilim” sloganıyla düzenlenen Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenliklerine Vali Yardımcısı Kenan Örten, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Kahveci,Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, TÜBİTAK Temsilcisi İl İlçe yöneticileri, Okul Müdürleri öğretmenler ve yoğun bir öğrenci grubu katıldı.
4007 Bilim Şenliği Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde saat 11.00 de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Vekili Zekeriya Kahveci yaptı,
Kahveci konuşmasında: “Sayın Valim, Kıymetli Öğretmenler, Değerli Veliler ve geleceğimizin teminatı Sevgili Öğrenciler, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında, TÜBİTAK tarafından desteklenen, Müdürlüğümüzce yürütülen “Çekirdekten Bilim” adlı Bilim Şenliğimize hoş geldiniz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim niteliğini arttırma çalışmalarımız kapsamında 16-17 Ekim 2018 tarihlerinde Piazza AVM’de TÜBİTAK Bilim Şenliğini gerçekleştirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ülkenin gelişmesi, vatandaşlarının eğitimli ve üretken olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında görev yapan eğitimciler olarak bizler, bilim ve teknolojinin gelişimine katkı sağlayabilen, yaşadığı topluma değer katan, üretken ve her türlü kaynağı etkin ve verimli kullanabilen bireyler yetiştirebilmek için çalışmaktayız.
Bu bilim şenliğinin temel amacı, bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri bilimsel çalışmalar yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmektir. Bilim şenliği çalışmalarımıza destek veren; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı’na, İl Emniyet Müdürlüğü’ne, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Piazza alışveriş ve yaşam merkezi yöneticilerine çok teşekkür ederim.” dedi. Açılışın ardından bütün stantlar tek tek gezilerek yapılan projeler hakkında bilgi alındı.
TÜBİTAK 4007 Çekirdekten Bilim şenliğinde,45 farklı atölye ve 145 etkinlik yer alacak, Fen Atölyesi, Robotik ve Kodlama, Akıl ve Zekâ Oyunları, Plateneryum ile Uzay Keşfi, Duygu Düşünce Atölyesi, Sanat Tasarım Atölyesi, Müzik Atölyesi, Değerler Eğitimi, Arkeoloji Atölyesi, Coğrafya Atölyesi, Matematik Atölyesi ve Uçak Yapımı Atölyesi ile çocuklar bilim dünyasına adım atacaktır. Bilim şenliğine 4-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimin farklı dallarıyla tanışacağı “Çekirdekten Bilime” şenliği etkinlikleri, 11.00 - 19.00 saatleri arasında iki gün boyunca devam edecektir.