KAHRAMANMARAŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Dulkadiroğlu İlçesi Okul/Kurum Müdürleri Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Dulkadiroğlu İlçesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yılsonu Okul/Kurum Müdürleri Değerlendirme Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ertan Göl‘ün katılımı ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı başkanlığında yapıldı.
Dulkadiroğlu İlçesi Okul/Kurum Müdürleri Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ertan Göl, İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Şube Müdürleri; Mehmet İspir, Yunus Haskılıç, Yılmaz Bozdere ve Okul/Kurum Müdürleri katıldı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt konuşmasında, “Değerli çalışma arkadaşlarım, Ramazanınızı tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Mübarek bir ayın içerisindeyiz. Önce bu ayın ilimiz eğitim çalışanlarına, ilimize, ülkemize ve dünyaya hayır getirmesini diliyorum. 2014-2015 eğitim-öğretim dönemini bitirmiş bulunmaktayız. Bu yıl içerisinde yaptığımız çalışmaları değerlendirmeyi ve sizinle birlikte bir hasbıhal etmeyi istedim, sağ olsun ilçe müdürümüzde davet edince katılmayı uygun buldum ve bu gün sizlere beraberiz.

 

2014-2015 eğitim-öğretim dönemine katkılarınızdan dolayı sizlere okullarınızdaki çalışma arkadaşlarınız olan müdür yardımcılarınıza, öğretmenlerinize, memur ve hizmetlilerinize olumlu katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

 

Bu yıl 479 tane öğretmenimiz aramıza yeni katılıyor. 469 tanede öğretmenimizin tayini çıktı. Mecburi hizmet nedeniyle il içinde de yer değiştiren bazı öğretmenlerimizin de gidenler Giden arkadaşlarımıza ilimiz eğitimine yapmış oldukları katkıdan dolayı hepsine tekrar teşekkür ediyorum, bundan sonraki hayatlarını aileleriyle birlikte huzur içerisinde devam ettirmelerini diliyorum. İlimize gelen arkadaşlara da sizin şahsınızda hoş geldiniz dileklerimi iletiyor, inşallah onlarla birlikte önümüzde ki yıl çalışmaların üzerine artılar koyarak bu süreci tamamlayacağımızı düşünüyorum.

 

Değerli arkadaşlarımın, bir yıl içerisinde sizlerle birlikte neler yaptık bu süreçte ne hatalar yaptık, eksikliklerimiz, kusurlarımız nelerdi? Bunlarla ilgili olarak önümüzdeki yıl hangi dersleri çıkarabiliriz, neler yapabiliriz? Bunlarla ilgili konuşmak adına buraya geldim.

 

Değerli arkadaşlar, burada söylediklerimi birebir ilimizde yaşanmış olarak üzerinize almayın ama Türkiye’nin içerisinde şu ya da bu şekilde yaşanmış bizim ilimizde de, bizim okulumuzda da arzu etmesek de her an yaşanabilir olabileceği, bunlar için tedbir almamızı gerektiren süreçler olarak değerlendiriyorum.

 

Sizden önce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin seminer programında da söylemiştim bu bir yıl içerisinde sevinç duyduğumuz, gurur duyduğumuz şeylerde oldu, sıkıntı ve problem olarak karşımıza çıkan şeyler de oldu.

 

Müsaade ederseniz bunlardan bazılarını sizlere açıklayayım. Bunlardan bir tanesi yaptığımız öğrenme şenliği idi, çok güzel bir çalışma oldu.  Tüm ilçe müdürlerimizin, okul müdürlerimizin, mesleki eğitim merkezlerimizin ve Kahramanmaraş’ın diğer kurumlarının yoğun gayret ve çalışmaları ve emekleri oldu. Son derecede güzel ve başarılı bir çalışmaydı. Bir araya gelindiğinde taşları üst üste koyulduğunda güzel şeylerin yapılabileceğini gördük.

 

Daha sonra ki süreçte çeşitli projeler yaptık, bunlardan bir tanesi “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi idi. Okullarımızda, ilçelerimizde kitap okumaya, kitap sevdirmeye ve teşvik etmeye yönelik çok güzel faaliyetler yapıldı. 66 tane yazarla öğrencilerimizi buluşturma fırsatı bulduk. Bunların öğrencilerimizle bir araya gelme ve sohbet etmelerini sağladık ve öğrencilerimizin ciddi anlama kitap okumalarına katkı sunduk düşüncesindeyim. Dönemin başından sonuna kadar çok ciddi gayretti, çok ciddi bir çalışmaydı.

 

Bunları söylerken tabii ki eksik ve aksayan yönler vardır. Onları tespit ederek tedbir almak ve yeni uygulamanın devamını sağlamak gerekir. Mesela bu çalışmanın sonunda 25 bin öğrencimiz her biri 5 kitap okuyarak, okuma oranlarını Türkiye’nin ortalamasının çok üzerine çıkardılar. Sizlerden bu anlamda talebim bu okuma çalışmalarını hesap edilir bir duruma sokmak için sisteme girmenizdir.

 

Yine “Kahramanmaraş Değerler Eğitimi” ile ilgili çok güzel çalışmamız oldu Cuma günü de bu çalışma ile ilgili bir ödül töreni yapacağız. Bu çalışma da ildeki arkadaşlarımızın büyük emek vererek yapmış oldukları çalışmalardır. Sizin şahsınızda bu arkadaşlara ve okullarınızda bu çalışmaya destek veren arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum.

 

Tabii olumsuzluklarda yaşadık. Biz hiçbir zaman kamuoyunun önüne sıkıntılı, problemli konularla gelmeyi arzu etmedik. Ama zaman zaman dikkat etmediğimiz, dikkate değer bulmadığımız küçük şeyler sanki çok büyük problemlermiş gibi karşımıza çıkıyor. Kamuoyuna yansıdığı için paylaşmak istiyorum, ilçelerimizin bir tanesinde kardan kadın adıyla bir olay ulusal basına kadar yansıdı. Aslında hepimizin dikkat edebileceği, hepimizin hassasiyet gösterebileceği çok sıradan bir şey olmasına rağmen beklemediğimiz olayları, sıkıntıları kendi içinde hep birlikte yaşadık, çok küçük şeylerdi bunlar ama yine de Kahramanmaraş’ı gündeme taşıyan, ulusal medya düzeyine çıkaran olaylardan bir tanesiydi.

 

Facebook ve Twitter üzerinden bir öğrencimizin intihar olayı ile ilgili bir süreç yaşadık, birkaç ilçemizde Alahan’a şükür can kaybı olmamasına rağmen trafik kazaları yaşadık. Bütün bunları kendi içinde değerlendirip sebep ve sonuç kısmından bir değerlendirme yapmamız gerekir.

 

Ders kitaplarında ki sıkıntı öğrenci sayısı kadar girilmesi ihtiyaçtan fazla kitap ihtiyacı gösterilmemesi, bir yerde kitap eksiği bulunurken, başka bir yerde kitap fazlalığını bulunması sıkıntı yaratmaktadır. Buna meydan verilmemesi için sağlıklı ihtiyaç listesi belirlenmesi gerekmektedir. Kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı’ nı ilgili öğretmenlerle paylaşmak ve faydalanmak gerekli. Milli Eğitimin Temel ve Genel amaçların mesleki Eğitim Çalışmalarında yeniden okunması, bilgilerin tazelenmesi gerekmektedir. TEOG Sınavlarında sağlıklı tercih yapılması, öğrencilerin yönlendirilmesi, Kahramanmaraş’ta LYS ve TEOG sınavlarında başarı durumu, öğrencilere pozitif neler kazandırabildik, bir öğrenci okuluna kaç puanla girdi, siz mezun ettiğiniz süre içerisinde ona neler verebildiniz” gibi çok değişik konularına dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.

 

Toplantı İlçe Millî Eğitim yöneticilerinin gündem maddeleriyle ilgili açıklamaları ile tamamlandı.

 

Fatih Mahallesi Osman Bey Caddesi No 13 İç Kapı No 02 46050 Onikişubat/Kahramanmaraş/TÜRKİYE - 0344 216 46 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.