Kahramanmaraşta İSKEP HBÖ Çalıştayı
İSTİHDAM İÇİN KOORDİNASYON VE EĞİTİM (İSKEP) PROJESİ KAPSAMINDA HAYAT BOYU ÖĞRENME ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim (İSKEP) Projesi kapsamında; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü diğer kamu kurum ve kuruluşları ve STK’ların katılımıyla Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı düzenlendi.İSKEP projeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında dezavantajlı topluma yönelik projeler konuşuldu. Çalıştay da dezavantajlı ve engelli gruplara istihdam, iş ve bilgisayar temel eğitimlerinde uygulamaların yapılacağı konuşuldu. Çalıştay engelliler şube müdürü Mehmet Fatih Akşam, mesleki eğitim şube müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek, Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin ile Görme, İşitme ve Zihinsel engelli okullarımızın yöneticileri, konu ile ilgili davet edilen diğer kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. ‘İş Gücü Piyasasına Erişimlerini Kolaylaştırmak’ Dezavantajlı bireylere birçok konuda yardım edildiğini dile getiren Akşam, şu sözlere yer verdi: “Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve iş gücü piyasasına girişlerin önündeki engelleri kaldırmaktır. Proje kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ‘Engelliler, yoksul vatandaşlar ve çalışan çocuklar ile aileleri’ 3 hedef gruba hizmet vermektedir” dedi.
Konu hakkında söz alan Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek “ Bana göre dezavantajlı ve engelli kardeşlerimize yönelik olarak bu güne kadar hangi çalışmaları yaptık, bundan sonra neler yapabiliriz birinci önceliğimiz olmalı. Makro ölçekte Türkiye’nin mikro ölçekte ise İlimizde mahalle mahalle hatta hane hane kaç engelli kardeşimiz var bunlar tespit edilmeli, vatandaşlarımızın hangi hizmetlerden yaralanabileceği ve bu hizmetlerden kolayca erişim sağlayabileceği bir sistem kurulmalı. Çalıştaya katılan tüm kurumların ayrı ayrı görevleri var bu görevler içerisinde eğitimde bizim işimiz. Tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi dezavantajlı ve engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız, kendilerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda açılmasını istedikleri kurs, etkinlik veya hangi faaliyet varsa ve şayet bu konularda bize bir görev düşüyorsa biz üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız.
Hayat boyu öğrenme çerçevesinde dezavantajlı veya engelli vatandaşımızın teknolojiye erişimin önündeki engelleri tek tek kaldırarak iletişim ve temel bilişim teknolojileri eğitimi ile dijital uçurumun giderilmesini amaçlıyoruz ve bu amaçla Halk eğitimi merkezi müdürlüklerimizce 250 dezavantajlı veya engelli vatandaşımıza temel bilgisayar eğitimi verilecektir” diye konuştu.