İLİMİZ BİLSEM'LERDE YÜZ KORUYUCU SİPERLERİ ÜRETİLİYOR
414
00:49
26.03.2020

Bakanlık, koronavirüs önlemlerine katkı amacıyla temizlik ürünleri ve maske üretimiyle ilgili meslek liselerini harekete geçirirken Bilim ve Sanat Merkezlerini (BİLSEM) de üretim sürecine dahil etti.

Özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan yüz koruyucu siperlerin üretiminde sıkıntılar yaşanması üzerine MEB, BİLSEM'lerde yüz koruyucu siper üretimine başladı.

Ayda 30 bin yüz koruyucu siper üretilecek

MEB, 150 BİLSEM'de bulunan 3 boyutlu yazıcılar ile günlük 1000 yüz koruyucu siper üretimiyle ayda 30 bin yüz koruyucu siper üretmeyi hedefliyor.

Böylece yüz koruyucu siper konusunda yaşanan temin sıkıntısının büyük oranda giderilmesi öngörülüyor.

Ayrıca plastik gövde üzerine yerleştirilen asetat kısmının da tak-çıkar şekline dönüştürülmesi, bu sayede siperin daha uzun ömürlü olması üzerine AR-GE çalışmaları da sürdürülüyor.

MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamada, Bakanlığın tüm kapasitesini bu süreçte sahada ihtiyaç olan ve temininde sıkıntı duyulan ürünlerin üretimi için kullandığını bildirdi.

Meslek liselerinin üretim için yoğun mesaisine devam ettiğine dikkati çeken Özer,

"Temizlik malzemelerinden maske üretimine, tek kullanımlık önlük ve tulum üretiminden biyomedikal farklı ürünlere kadar yoğun üretim sürüyor. Şimdi BİLSEM'lerimizi bu sürece dahil ettik. Yüz koruyucu siperlerin üretimi ile ilgili AR-GE çalışmaları tamamlandı. İlk ürünler üretildi." diye konuştu.

"Üretilen siperler fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaştırılacak"

150 BİLSEM'de üretime başladıklarının altını çizen Özer, şunları söyledi:

"Böylece ayda 30 bin yüz koruyucu siper üretebileceğiz. Yeni yatırımlar yaparak üretim kapasitemizi artıracağız. Üretilen siperleri bu süreçte fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaştıracağız. Sağlık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde süreci yöneteceğiz. Dolayısıyla ürünleri piyasaya vermeyeceğiz. Sağlık Bakanlığımıza ileteceğiz onlar da sağlık çalışanlarına iletecek. Sürece katkı veren Sağlık Bakanlığımıza, Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüze, il müdürlerimize, BİLSEM'lerde görev alan yönetici ve öğretmenlerimize en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Ülke genelinde yapılan 3BoyutluDestek kapsamında Kahramanmaraş Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi başta olmak üzere ilimiz diğer Bilim ve Sanat Merkezlerimiz de sürece gönüllü olarak dahil oldu. Kahramanmaraş il genelinde sağlık çalışanlarımıza 3D Maske üretimi yaparak korona virüsüne karşı önlem almalarına katkı sağlamaya süreç içerisinde ihtiyaç olduğu sürece devam edeceğiz.

26-03-202026-03-202026-03-202026-03-202026-03-202026-03-202026-03-2020

Yayın Tarihi: 26.03.2020