"SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI VE SOSYAL HAYATIN TÜKENİŞİ" ERASMUS+ PROJESİ ORTAKLARININ MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ZİYARETİ
"Sosyal Medya Bağımlılığı ve Sosyal Hayatın Tükenişi" Erasmus+ Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklık Projesi, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülmekte olup proje ortakları İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'ı makamında ziyaret etti."Sosyal Medya Bağımlılığı ve Sosyal Hayatın Tükenişi" projesi kapsamında yapılan ziyaret sonrası karşılıklı kültürel hediyeler verilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
"Sosyal Medya Bağımlılığı ve Sosyal Hayatın Tükenişi" projesinin amacı, öğrenciler arasında bağımlılık düzeyine ulaşmış olan sosyal medya kullanımını tespit etmek, bunun onların hayatını nasıl etkilediği konusunda bilinçlendirmek ve sağlıklı alternatiflere yönelmelerine yardımcı olmaktır. Proje Türkiye, İspanya ve Polonya'dan toplam 5 ortağın işbirliğiyle 2018-2020 yılları arasında devam edecektir.
Proje kapsamında şimdiye kadar İspanya'nın Valencia şehrinde, Kahramanmaraş'ta ve Polonya'nın Lodz şehrinde ulus ötesi toplantılar gerçekleştirildi. Öğrenci ve velilere yönelik "Sosyal Medya Kullanım Anketi" ortaya çıkartılmış ve pilot okullarda uygulanmıştır. Bu okullarda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya yönelik seminerler düzenlenmiştir. Bu tür eğitimler anne-babalara yönelik olarak da düzenlenmekte olup hedeflenen bu farkındalığa aile düzeyinde ulaşılması hedeflenmektedir.
Projenin şuanki aşamasında ise Günde Bir Saat "Offline" kampanyası başlatılmış olup ders çalışma, kitap okuma, aile ve arkadaşlarla kaliteli vakit geçirme gibi çeşitli alternatifler teşvik edilmektedir.
Projenin bundan sonraki aşamasında belirlenen okullarımızda spor turnuvaları, resim yarışmaları, açık alan etkinlikleri ve sosyal etkinlikler yapılacak ve öğrencilerimizin bilfiil proje etkinliklerine katılımı sağlanacaktır.
Proje ortağımız olan Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin rehberlik alanındaki çalışmalarda aktif katkılarıyla ilimizde projemiz başarıyla uygulanmaya devam edecektir. Bu çalışmalar kapsamında günlük plan uygulaması yaygınlaştırılacak ve "ekran süresi" azaltılacaktır.
Özet olarak projede temel amaç, gençleri çeşitli etkinliklerle sanal olmayan "gerçek" sosyalleşme etkinliklerine yönlendirmek, okul başarısını arttırmak ve sosyal medya platformlarına bağımlı hale gelmekten korumaktır.