KAHRAMANMARAŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 Yılı Emeklilik İşlemleri

2020 Yılı Emeklilik İşlemleri

    2020 yılı emeklilik dönemi içerisinde ilçenize bağlı okul ve kurumlardan emekliye sevk edilecek idareci ve öğretmenlerin emeklilik işlemlerinde ve emeklilik belgesinin düzenlenmesinde; aşağıda belirtilen konulara dikkat edilmesini ve emeklilik işlemleri esnasında ilgi emirde belirtilen Genelgeye göre hareket edilmesini, aşağıda belirtilen şartlarda düzenlenmeyen emeklilik belgelerinin işleme alınamayacağının bilinmesi hususunda gereğini ve yazımızın ilçenize bağlı tüm okul ve kurumlara duyurulmasını rica ederim.      

 

İSTEKLE EMEKLİLİKTE İSTENEN EVRAKLAR VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

1- İstekle emeklilik işlemleri Eğitim Öğretim sınıfında 15 Mayıs 2020 - 15 Haziran 2020 tarihleri arası yapılacak, en geç 30.07.2020 tarihinde ilişik kesilecektir.

2- Duyuru ( http://kmaras.meb.gov.tr ) web adresinde yayınlanmıştır.

3- Emeklilik isteğinde bulunanlardan istenen evraklar Ek-l'de belirtilmiştir.

4- Okul ve/veya Kurumlar: İlgiliden temin edilen emeklilik müracaatı evraklarını kontrol ederek üst yazı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermeleri.

5- İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri: Emeklilik evrakları HİTAP kayıtlan üzerinden Emekli Sandığına gönderildiğinden; Okul ve/veya kurumlardan gelen emeklilik başvurularını inceleyerek, özlük dosyaları İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmeyecek, MEBBİS ve HİTAP kayıtlarının ilgililerin özlük dosyasında bul unan bilgilere göre ilçeler tarafından (Askerlik, (yedek subay,yedeksubay öğretmen, er öğretmen, er- erbaş vb.) ünvan, terfi, nakil, ek gösterge, hizmet, diğer hizmet, eğitim, açık süre bilgi başlıklarının) titizlikle kontrollerinin yapılarak, varsa eksiklikler tamamlandıktan sonra ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden onaylı 1 adet hizmet cetveli ve kontrolleri yapılmış evraklar DYS sisteminden üst yazı ile, orjinal ıslak imzalı evraklar ise en kısa sürede İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İnsan Kaynaklan Özlük Bölümüne gönderilecektir.

6- Valilik Makamınca emekliliği onaylanan eğitim öğretim hizmetlerinde çalışanların görevden ayrılışları, 30 Temmuz 2020 tarihinden önce mutlaka sağlanacaktır. 30 Temmuz 2020 tarihinden sonra ayrılış yapılamayacağından emeklilik işlemleri iptal edilecektir.

7- Yaş Tahsisi var ise emeklilik yaş hesabında, 18 yaşını doldurduktan sonra yapılan yaş tashihleri geçerli sayılmayacak 18 yaşından önce yaş tashihine ait mahkeme karan, ayrıca ad, soyad değişikliğine ait mahkeme kararı veya vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ibraz edilmesi.

8- İlişiği kesilen idareci ve öğretmenlerin yolluk ve diğer ödemelerinin yapılabilmesi için okulu veya bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Valilik Onayının fotokopisi, ayrılış yazısı örneği, tebellüğ belgesi ve hizmet cetvelinin bir örneği ilgiliye verilecektir.

9- Emekliye ayrılan personelin kurumdan almış olduğu personel kimlik kartını iade etmesi gerekmektedir, (emekli kimlik kartına ihtiyaç duyanlar, SGK dan bağlantı evrakları geldiğinde, emekli oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edebilirler.)

10- İcra borcu olanların, emekliliklerinin ilgili icra dairelerine bildirilmesi gerekmektedir.    

 

EKLER :

1. Emeklilik dilekcesi       (İndirmek için bağlantıya tıklayınız)

2. Emeklilik Genelgesi      (İndirmek için bağlantıya tıklayınız)

3. SSK'ya Banka Talep Dilekçesi     (İndirmek için bağlantıya tıklayınız)

4.  EK1 Takip edilmesi gerekli işlemler      (İndirmek için bağlantıya tıklayınız)

Fatih Mahallesi Osman Bey Caddesi No 13 İç Kapı No 02 46050 Onikişubat/Kahramanmaraş/TÜRKİYE - 0344 216 46 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.